makeup

Att hitta makeupprodukter som passar din hudton är avgörande för att skapa en naturlig och harmonisk look. Att välja fel nyanser kan leda till en ojämn eller onaturlig finish som inte smickrar ditt ansikte. Här guidar vi dig genom processen att identifiera din hudton och hur du kan välja rätt produkter för att komplettera den.

Bestäm din hudton och underton

För att hitta rätt makeupprodukter börjar du med att bestämma din hudton och underton. Hudtonen är din huds yttre färg, medan undertonen är den subtila nyansen som ligger under ytan. Undertoner kan vara kalla, neutrala eller varma. Här är några tips för att hjälpa dig att fastställa din underton:

Välj rätt foundation

När du har identifierat din hudton och underton, kan du börja leta efter en foundation som passar. Välj en foundation som matchar både din hudton och underton. Prova nyansen på käklinjen för att se om den smälter in väl med din hud.

Välj rätt concealer

Välj en concealer som är en nyans ljusare än din foundation för att ljusa upp och dölja mörka ringar under ögonen. För att dölja rodnader eller blemmor, använd en concealer som matchar din foundation exakt.

Välj rätt rouge, bronzer och highlighter

Välj rätt ögonskugga och läppfärg

När det gäller ögonskugga, välj nyanser som kompletterar din underton. För kalla undertoner, välj blåbaserade och svala färger, medan varma undertoner passar bäst med guld- och bronsbaserade färger. Neutrala undertoner kan bära både varma och kalla nyanser.

För läppfärg, välj en nyans som passar din hudton och underton. Kalla undertoner smickras av rosa, bär och blåbaserade röda nyanser. Varma undertoner passar bäst med persika, korall och orangefärgade nyanser. Neutrala undertoner kan bära både varma och kalla färger, så länge de är i linje med hudtonen.

Prova dig fram

Hitta rätt makeupprodukter för din hudton kan vara en process av försök och lärande. Var inte rädd för att prova olika nyanser och märken för att hitta de bästa produkterna för din hud. Besök sminkbutiker och be om prover för att testa hemma, eller be om hjälp från en makeupartist för att få professionell vägledning.

Att hitta rätt makeupprodukter för din hudton är en viktig del av att skapa en vacker och naturlig look. Genom att förstå din hudton och underton och välja produkter som kompletterar dem kan du skapa en smickrande makeupbas som får dig att se ditt bästa ut.