0
Mineralfoundation i färgen Soft Tan, för solbränd hy med en gul underton.

Soft Tan - Flytande Mineralfoundation

239,20 kr
Real Time: 5 Visitor right now

Soft Tan är lik Natural Tan, men har en något varmare underton. Applicera din mineralfoundation med en buffing brush och pudra endast på de områden där olja kan träda fram under dagen. Den här formulan lämpar sig bra för dig med känslig hy.

"Denna flytande foundation har en tydligt luftig och mousseliknande konsistens som gör den extremt enkel att applicera, även när man är sitt allra mest darrhänta." - Annahita på whinar.se

Kvantitet

Vår flytande mineralfoundation är oljefri och har en matt finish, vilket bidrar med extra hållbarhet på hud med exempelvis stora porer och oljig T-zon. Den är allergivänlig och fungerar därför på de allra flesta hudtyper - däremot kan en fuktkräm innan applicering behövas på dig som är torrare. Ett lager ger omkring medeltäckning, och du kan lätt bygga upp produkten efter önskat resultat. Med en sammetslen finish som knappt behöver pudras blir din bas säker för användning hela dagen, med minimal touch-up! 


"Tanken var att ta fram en bas som är lättanvänd även för alla som inte är makeupartister. En foundation som går snabbt att lägga på och är lättarbetad för alla helt enkelt. Därför har serien neutrala färger som är lätta att tona ut i olika hudtoner för en naturlig look. Formulan ger en valfrihet att smörja in den mer som en kräm på dagen medan jag på kvällen kan bygga upp en grund med hög täckning för en mer dramatisk makeup. Jag älskar när jag kan använda en produkt på flera olika sätt. Det är grundtanken med FÄRG." -Birgitta Lagerholm, FÄRGs grundare


Hur väljer jag rätt foundation?

För att du ska kunna hitta en foundation som passar dig så behöver du ta hänsyn till din hudtyp, hudfärg och vad du vill ha för slutresultat. Till att börja med ska din foundation smälta ihop med din hudfärg eller eventuellt vara någon nyans mörkare. Trots det populära rådet att välja en nyans ljusare om du är mitt mellan två färger så är det mörkare alternativet bättre. Väljer du en ljusare foundation så framhävs porer och ojämnheter lättare, och det ger ofta ett mindre naturligt resultat. 
Gällande hudtyp så vill du gärna återfukta din hud innan applicering av foundation eller liknande produkter. Om du har en väldigt ojlig hy så är en mineral- eller vattenbaserad produkt bättre, medan en torr hy trivs bäst med återfuktande, oljebaserade produkter. Det går självklart att använda dessa produkter oavsett din hudtyp, då beroende på vilken finish du är ute efter. FÄRG erbjuder primärt tre olika foundationsorter:

Cremefoundation som är oljebaserad, krämig och ger ett återfuktat glow. Den är lätt att anpassa efter exakt hur mycket täckning du vill ha och går att bygga upp efter önskat resultat. Därför fungerar den även utmärkt att använda som en concealerprodukt! Den här sortens foundation går bra att använda på alla hudtyper, men rekommenderas extra till dig som är torr.
Mineralfoundation som är oljefri, hållbar och har en matt finish. Den går att bygga upp efter önskad täckning och fungerar extra bra på dig som har stora porer och en hy som kan bli oljig under dagen. Den gör sig bra på alla hudtyper, och behöver inte pudras på dig som är torr. 
Mineralpuder som ger en fin lyster, samtidigt som det vårdar och låter huden andas. Det är ett finkornigt puder med mild täckningsgrad som går att bygga upp till medium vid behov. Eftersom det är en torr mineralprodukt så kan inga bakterier växa i produkten, så det lämpar sig extra bra på dig med känslig hy.Hur väljer jag rätt nyans av foundation?

Du väljer din foundationnyans utefter vilken underton du har - alltså den färg som lyser igenom ditt översta hudlager. Din underton är däremot inte synonym med eventuella rodnader du kan ha i ansiktet, utan kan i så fall synas på andra ställen som exempelvis axlar, halsen, runt tinningen och på bröstkorgen. Din underton drar antingen åt varmt (gul ton) eller kallt (rosa ton). Du kan också vara neutral, men en underton är oftast lite mer dominant över den andra.

För att se vilken underton du har så finns en del knep du kan ta till. Läs FÄRGs guide till hur du lättast hittar din underton här.Hur lägger jag en bra makeupbas med mineralfoundation?

Börja med att rengöra och återfukta din hud. Därefter kan du applicera din mineralfoundation precis som den är. Du använder den lättast med vår buffing brush i lätta, cirkulära rörelser. Om du vill ha en snabb applicering med lättare täckning så kan du även applicera den som en kräm med rena händer. Pudra bara om det behövs - då vår mineralfoundation har en matt finish så behöver den inte pudras på alla hudtyper.Vilka är de tre vanligaste misstagen när man lägger en foundation?

De vanligaste misstagen våra makeupartister ser är...

- att en foundation lagts för tjock. Även om du vill att din foundation ska vara täckande så behöver du inte börja med att använda mycket produkt. Bygg istället upp täckningen gradvis, och bara på de områden du känner att du behöver. Med andra ord: lägg en tunn bas till att börja med, och fyll sedan på allt eftersom. Resultatet blir mer naturligt och du slipper att det blir kakigt under dagen.
- att färgen är fel. Det kan vara svårt att hitta rätt nyans på basprodukter, men det finns hjälp att få. Du kan beställa färgprover och testa, samt blanda din egen nyans med de färger som finns. Använder du en foundation som är för varm när du egentligen är kall i huden eller tvärtom så kan du lätt se gråaktig och onaturlig ut. Om du har problem att hitta din underton så har vi sammanställt en guide till dig här! 
- att huden inte är tillräckligt preppad. Om du är torr och lägger en torr foundation så kommer du att se ännu torrare ut. Liknande resultat får du om du är oljig och lägger en oljebaserad foundation utan att rengöra och återfukta först. Kom alltså ihåg att alltid rengöra och lägga en återfuktande kräm innan du applicerar foundation.

FM11

Särskilda referenser

Soft Tan - Flytande...

239,20 kr