5 Tips för hållbara läppar!

5 Tips för hållbara läppar!

Läppstift är en stor favorit, både bland inbitna makeupfantaster och färgglada vardagssminkare. De kommer i ett hav av färger och alla läppstiftfantaster har sin personliga favorit. Trots att de alla skiljer sig åt i färg och konsistens, så finns det ändå ett gemensamt problem som de flesta säkert stött på – hållbarheten!

Med oljig mat, kyssar och ett flertal koppar kaffe så är det inte många läppstift som håller måttet. Därför har vi satt ihop en guide med fem tips som hjälper dig att skapa ett par riktigt hållbara läppar.


 

Steg ett till hållbara läppar.

1. TORRA LÄPPAR? EXFOLIERA MERA!

Precis som att texturen i ansiktet påverkar utseendet på din foundation så påverkar texturen på dina läppar hur väl ditt läppstift håller. Har du torra och spruckna läppar? Då kan du behöva exfoliera dem innan du applicerar dina läpprodukter, så att de håller längre och känns skönare på dina läppar. 

Exfoliering innebär kort och gott att du avlägsnar döda hudceller från läpparna, och det går att göra på olika sätt. Det enklaste är att göra en egen skrubb hemma av olivolja och socker. Skrubba försiktigt läpparna och skölj av med vatten.  Du kan också fukta en handduk med varmt vatten och skrubba med den.

Naturliga återfuktade läppar, innan läppstift.


2. KASTA LYPSYL – TÄNK LÄPPBALSAM!

När du exfolierat läpparna så är det dags att återfukta dem. Lypsyl kanske verkar vara det uppenbara alternativet, men så är inte fallet. För läppar (eller hudvård i allmänhet) så bör du undvika ämnet paraffin, som istället för att återfukta lägger sig som ett vaxartat lager på läpparna och hindrar fukt från att tränga igenom. Detta gör att du hela tiden måste applicera mer, och oftare, för att få den effekten du vill ha. Kanske är du bekant med att en kan bli Lypsylberoende? Det här är varför!
Investera istället i ett vårdande läppbalsam som du låter verka medan du gör resten av din makeup och ta sedan bort överflöd innan du börjar måla läpparna.

Säkra hållbarheten på ditt läppstift med en läppenna.

3. SÄKRA HÅLLBARHETEN MED EN LÄPPENNA

En läppenna är en bra start för ett par hållbara läppar. Förutom att se till att läppstiftet håller bättre, så ser den också till att färgen inte flyter ut i de tunna linjer de flesta av oss har runt munnen. Om du ler efter att du fyllt i med läppennan så brukar det gå att se. Se till att du fyller i även i dessa små linjer.

Färgen väljer du antingen efter färgen på ditt läppstift eller – om du inte hittar en färg som matchar – efter den naturliga färgen på dina läppar. Börja med att fylla i konturen i den form du vill ha på läpparna. För extra hållbarhet så kan du fylla i hela munnen och inte bara konturen.

På bilden har vi använt läppennan Bogotá.

Steget med läppstift för en hållbar läpp.

4. LÄPPSTIFT, BABY! 

Nu är det äntligen dags att applicera läppstiftet. Du kan antingen applicera direkt med stiftet, eller applicera med hjälp av en pensel. Fördelen med att använda pensel är att du inte gör av med lika mycket produkt, och du kan få en skarpare kontur. När du använder pensel så kan du också applicera genom att plocka upp produkt direkt från läppstiftet, så det blir inte ett stort extra steg att ta för en sådan skillnad i resultat!

Läppstiftet vi använder på bilden heter Lissabon och finns här.

Pudra för en extra hållbar läpp.

5. BLOTTA OCH PUDRA

För att främja hållbarheten ytterligare så kan du lägga lite extra tid på att applicera färgen i flera tunna lager. Börja med att blotta av överflödig produkt med en servett. Därefter lägger du ett tunt lager fixerpuder på läpparna för att matta ner och låsa fast läppstiftet. Nu kan du lägga ett nytt lager färg med pensel igen. Upprepa en gång till för extra hållbarhet.

Pudret vi har använt heter Vanilla

Applikation av glans som finish.


6. APPLICERA GLANS 

Det här är ett valfritt steg, men för en glansig finish kan du applicera ett genomskinligt glans på läpparna. För att undvika att färgen flyter ut utanför läppformen; se till att inte måla för nära konturen, utan endast i mitten av läpparna.

Läppglanset på bilden heter Big Boss

 
En hållbar mun.

Alla kommentarer