INSPO: Warm nudes till våren

INSPO: Warm nudes till våren

Nu när våren är på väg så gör vi oss redo att slänga av oss vinterkapporna och välkomna värmen. Även innehållet vi bär med oss i makeup-bagen byts ut från de höstiga rost- och plommonnyanserna till de ljusare färgerna så som korall, khaki och jordgubbsrött. Vi låter oss inspireras av våren och framför allt värmen i den här fräscha looken på vår modell Ellen. Med en skarp eyeliner, naturliga bryn och en färgstark röd läpp blir looken ett statement som inte bara kan bäras till vardags, utan också till kvällen. 

SNO LOOKEN

För att uppnå den här solkyssta looken så har vi använt oss av en flytande mineralfoundation (Ellen bär nyansen Almond). En mineralfoundation behöver inte pudras lika mycket som en vanlig basprodukt och när sommaren nalkas är det ett måste, tycker vi. Applicera produkten med en buffing brush i cirkulära rörelser för bästa resultat, och ta hellre för lite än för mycket – den går att bygga upp och är väldigt täckande!

Skulle man däremot vilja fixera i fina linjer, så som runt ögon, näsa och mungipor så kan man använda ett fixerpuder. På Ellen har vi gjort det, för att garantera att sminket håller hela dagen. Vi har använt pudret på områden vi känner att det behövs, och i små mängder för att behålla Ellens naturliga glow. Nyansen vi använt på henne heter Pale Beige, men pudren kommer även som transparent och i färger speciellt framtagna för ljusa, gyllene och mörka hudtoner.
För att ansiktet inte ska förlora sin struktur har vi valt att lägga ett solpuder runt hårlinjen, samt contour och rouge på områdena runt kindbenen. Det här framhäver modellens hudton och ger mer liv till looken, trots att det inte är en detalj som tar över helheten. Som finish har vi använt skimmerhighlight på kindbenen för att de ska poppa. Medan det självklart går att bygga upp skimmerhighlight så har vi inte tagit i för mycket, men vill man ta looken till nästa nivå så är highlighten omöjlig att undvika.

Ögonen har vi valt att värma upp ordentligt med färger som går i brons, chokladbrunt och bara lite skimmer för att pigga upp i de inre ögonvrårna. Man kan se att vi ännu inte riktigt lämnar de höstiga tonerna, men vi använder en lättare hand och låter solen reflektera mitten av ögonlocket.
Ellen bär färgerna Brons, Valnöt, Grädde och Camelia från paletten Hot Squad– en ögonskuggspalett framtagen för alla de som fullkomligt älskar varma toner till våren.

För att inte lämna intrycket alldeles för mjukt och somrigt så har vi brutit av med en skarp eyeliner. Med sin vattenresistenta formula och matta finish så ramar Wing It in Ellens bruna ögon perfekt.

 

På läpparna ville vi ha en stark färg som ändå går i toner som är smickrande för modellen. Resultatet skulle också vara hållbart, precis som resten av makeupen, då det ska hålla. Slutligen bestämde vi oss för att använda en läppenna som grund med ett läppstift för att toppa av. Läppennan är i nyansen Bogotá från vår serie Kiss Proof – något vi kan garantera att de är! Med en bergsäker formula applicerar vi pennan på hela läppen, och avslutar med ett krämläppstift i nyansen Amsterdam. I kombination med varandra så har vi en hållbar läpp som kommer att hålla, från vårens sista varma dryck till sommarens smoothie i den heta sommarsolen.

 

Gillar du looken? Håll utkik för fler INSPO-artiklar, och ta del av fler nyskapande sätt att använda FÄRGs produkter på!