Halloweeeninspiration och featured artist!

Halloweeeninspiration och featured artist!

När man jobbar aktivt med Instagram så stöter man då och då på riktiga begåvningar. En sådan är anithesith_cosplay och det är henne vi har valt att profilera på FÄRGs instagram under Halloweenveckan. Hon är sanslöst duktig och här kan du läsa mer om hur hon tänker när hon skapar sina fantastiska kreationer. Glöm inte att följa henne på Instagram. @anithesith_cosplay


- Namn: anithesith_cosplay här på Instagram. Mitt riktiga namn är Annika men jag kallas Ani efter Anakin i Star Wars.

- Ålder: 29

- Är du utbildad makeupartist/makeupstylist eller maskör? Nej. Jag har utvecklats och utmanats genom att testa och skapa på egen hand med ett driv och inställning till att alltid vilja lära mig nytt genom t.ex. nya tekniker, produkter och verktyg.

- När startade du ditt konto: För 3 år sedan.

- Vad är ditt mål med att göra makeup för Insta? Mitt mål är att kunna beröra och inspirera andra men främst är mitt mål att själv utvecklas, jag gör det här för att få utlopp för min kreativitet och fantasi. Jag älskar att få skapa med mina händer!

- Var får du inspiration ifrån när du skapar dina sminkningar? Jag får mycket inspiration från filmer/serier och gör en del sminkningar med min egen tolkning på olika karaktärer men gör även helt egendesignade sminkningar där jag främst kör på känsla och leker mig fram med färger, mönster och detaljer.
- Vad hoppas du att dina följare ska tycka eller känna när de ser dina sminkningar? Jag hoppas såklart på en "Wow-känsla" men framför allt att de ska bli inspirerade och tagna av det jag försöker förmedla med mina olika slags sminkningar.

- Hur lång tid tar det för dig att göra en sminkning? Jag gör oftast ganska omfattande kreativa sminkningar här på Instagram som tar allt mellan 3-8 timmar beroende på detaljer och omfång (tex om överkroppen också ska sminkas/målas). Det är också anledningen till att jag inte hinner sitta så ofta som jag hade önskat då jag jobbar heltid och har ett liv att hinna med. Det krävs mycket planering för att få ihop allt.

- Skissar du upp din idé på papper eller i datorn först eller har du den bara i huvudet när du börjar? Jag ritar aldrig upp innan utan har oftast en färdig bild i huvudet men det utvecklas ofta allt eftersom jag sminkar mig.

- Tränar du på din idé innan eller kör du bara på när du skapar dina sminkningar? Alla sminkningar jag gör är på första försöket. Jag har för lite tid och för många sminkningar jag vill göra för att hinna göra samma look flera gånger, haha

                         
- Hur tänker du kring accessoarer, peruker, linser och annat runt dina looker - hur viktigt är detta för att looken verkligen ska funka? För mig gör accessoarerna väldigt mycket för helheten, dock är det alltid själva sminkningen i sig jag vill ha i fokus så det gäller att hitta en balansgång så att allt runt omkring inte stjäl showen.
- Vad skulle du ge för tips till de som aspirerar på att bli riktigt duktiga? Våga testa dig fram och våga gå utanför boxen, hindra dig inte med vad som är rätt eller fel, hur andra gör eller inte. Smink ska vara roligt, kreativt och lustfyllt. Gick det inte som du tänkte? Testa igen och igen och igen. Vi lär oss genom våra misstag. Låt aldrig någon annan säga till dig vad som är rätt eller fel, vad som är fint eller fult. Du är din egen konstnär!

Alla kommentarer