Förstora dina ögon - Hur gör man?

Förstora dina ögon - Hur gör man?

Med smink kan du göra allt från att förstora och framhäva till att förminska och korrigera - med rätt sorts applicering. Det krävs inte mycket för att framhäva ögonen och få dem att se större ut.
Så, hur gör man? FÄRG har frågat sina bästa makeupartister och ger dig här deras bästa tips!FÄRGVAL

Om du vill förstora ögonen så är det bästa och mest effektfulla alternativet att placera dina ögonskuggor rätt! Du kan använda vilken färg på skuggan som helst, men som nybörjare är det lättare att använda färger som ligger nära din egen hudton, då de smälter in bättre i huden.
Den regel som gäller är att mörkare skuggor förminskar, och ljusare skuggor förstorar. Därefter kan du taktiskt placera skuggorna för att dra uppmärksamheten dit du vill.


LOCKET

Skuggor på locket kan göra stor skillnad beroende på vilken färg du väljer. Lägger du en mörk skugga över locket så förminskar du ögonen.

Skuggor som är ljusare än din hudton förstorar däremot, och dessa färger kan du lägga du över hela locket, eller på lite mer än hälften. Du kan också välja om du vill gå upp till globlinjen, eller gå över globlinjen så att skuggan syns extra väl när du har ögat öppet.
Du kan även med fördel lägga ett skimmer på locket, eller längst in mot näsan i ögonvrån. Mörkare skuggor placeras sedan i ytterkant - Läs nästa steg!


GLOB OCH BRYN

Globvecket är punkten där ditt lock viker sig i ögonhålan. Där vill du lägga dina mörkare skuggor, och försiktigt sudda upp mot brynet. Tänk på att inte komma för långt ut på varje sida - gå alltså inte för långt in mot näsan eller för långt ut mot kindbenet. Det kan ge en hålig eller nedåtlutande känsla på ögonen.
Var lätt på handen och fokusera skuggan i ytterkanten på ögat för att ge ett lyft. Du kan även gå ned på locket, hela vägen till franskanten, om du vill. 

Om du kan, fyll i brynen med en skugga som matchar brynhårets färg. Lyft gärna brynet genom att fylla i mer vid brynets högsta punkt och förlänga dem något utåt. Den här tekniken öppnar upp ansiktet och ger också ögonen extra fokus.


UNDER ÖGONEN

Många undviker att lägga skuggor under ögonen, med risk för att det kommer ge en hårt sminkad effekt eller smälta ihop med ringarna under ögat - Men det behöver det inte göra!
Applicera en något mörkare färg med en liten pensel; börja närmast fransarna och stryk penseln längsmed kanten. För att få en mjuk övergång, dra penseln lätt neråt från fransarna. En mjuk skugga under ögonen förstorar maximalt!


MASCARA OCH EYELINER

Eyeliner kan, om den blir för tjock, förminska locket, speciellt om du redan har ett mindre öga. Om du ändå vill ha en eyeliner, försök att lägga den så tunn som möjligt. 

Mascara förstorar alltid ögonen om du lägger den både på övre och undre fransar. Bygg upp mascaran ordentligt och se till att få hela vägen ut på fransarnas toppar. Du kan också böja fransarna för att få mer effekt.


ANDRA TIPS OCH TRICKS

En ljus kajal på vattenlinjen förstorar och öppnar upp ögonen ordentligt.

För att ge mer utrymme till ögat kan du även applicera en ljus concealer under ögat. Glöm dock inte att fixera concealern med puder, för att undvika att produkten lägger sig i linjer.

Sist men inte minst kan du även lägga på lösögonfransar. Det kräver övning, men ger en riktigt förstorande effekt.

Alla kommentarer