5 ENKLA TIPS - Förbättra din dagsmakeup!

5 ENKLA TIPS - Förbättra din dagsmakeup!

Oavsett om du tycker mer om en avskalad makeup, eller föredrar din dagsmakeup mer detaljerad, så finns det en del knep som kan finslipa looken lite extra. Följ med FÄRGs makeupartister som ger dig sina absolut bästa tips att tänka på innan du öppnar ytterdörren och möter världen!PREPPA HUDEN


Är du torr, oljig eller en blandning av båda? Se till att du gjort allt du behöver innan du lägger på makeupen. Det kan vara att du behöver plocka bryn, peela om du är torr, lägga en återfuktande kräm eller ta bort smuts som lagt sig på huden under natten. Rengör, återfukta och lägg en primer (om du känner att ditt smink har en tendens att flytta på sig under dagen). 
Ju bättre din hudvård är - desto bättre kommer ditt smink att se ut.


MJUKA ÖVERGÅNGAR


Har din ögonskugga, rouge eller contour skarpa kanter? Se i så fall till att sprida ut produkten. Ta en ren pensel och arbeta ut kanterna med cirkulära rörelser. Du kan också använda en svamp för att försiktigt sudda produkten från ansiktet, och på så sätt mjuka till övergångarna. 
Sudda alltid mot produktens utgångsläge, så att du inte sprider ut den ännu mer.


FÄRGSTYRKA


Brukar du ha en försiktig ögonskugga, eller kanske ingen alls? Försök att använda lite starkare skuggor för att markera ögats form. Om du vill förstora ögat, lägg lite extra färg på det nedre ögonlocket. Om du vill förminska, lägg en något mörkare skuggfärg på hela övre ögonlocket. Du kan så klart använda färglada skuggor om du vill, men bruna ögonskuggor är lättare att få en mjuk övergång på. Om du upplever att färgen blir fläckig - Se till att ha en opudrad krämprodukt under skuggorna först. Lägg ett tunt lager foundation och klappa sedan på dina skuggor, för att inte få några korn som lägger sig under ögat. EYELINER OCH LÄPPAR


Se till att din eyeliner och läppfärg har en skarp kontur. Det kan hjälpa att använda en snedskuren pensel för att få en bra form på eyelinern, då du kan "trycka" fast färg med den. För våra bästa tips på en perfekt eyeliner, läs vår eyeliner-guide!

Om eyeliner inte är för dig så kan du ändå ge ett intryck av tätare fransar med en fransmarkering. Den gör du genom att, med en liten pensel, fylla i luckor mellan fransarna. Du kommer in med penseln underifrån, och genom att lyfta locket något. Tänk på att inte fylla i den övre slemhinnan, utan endast mellan fransarna. En fransmarkering ger en bra, försiktig ersättning till dig som annars inte vill ha en dramatisk eyeliner. Den ger också ett uppiggande uttryck.


STÄDA UPP

Innan du är klar, se till att du inte fått några ögonskuggs-korn under ögat, att mascaran inte har kladdat sig och att det hela är så symmetriskt det kan bli. Om du får korn under ögat - försök inte torka bort dem med handen. Det resulterar ofta i att man sprider ut skuggan och blir grå i ansiktet. Ta istället en stor puderborste, fyll den med lite löst puder på toppen, och svep bort kornen. Detta görs direkt efter att kornen fallit ner, så att de inte smälter in i basen.
Får du mascara i ansiktet så behöver du inte vara orolig. Låt mascarafläcken torka ordentligt, därefter kan du ta lite hudkräm på en bomullspinne eller topz, och effektivt ta bort fläcken. Fyll i med mer foundation eller concealer på stället om du råkar få med dig din basfärg.

Alla kommentarer