SMINK BAKOM GLASÖGON - Hur gör man?

SMINK BAKOM GLASÖGON - Hur gör man?

Om du har glasögon så är det lätt att ögonen och brynen dols delvis av bågar. Det kan också hända att ögonen förstoras eller förminskas, beroende på om du är lång- eller närsynt. Hur ska du göra för att anpassa din sminkning efter dina glasögon?


SKUGGOR, FÖRSTORING ELLER FÖRMINSKNING?

Jämför dig själv med och utan glasögon. Vad händer? Förstoras eller förminskas dina ögon - Blir det några starka skuggor som lägger sig under ögonen? Beroende på vilken effekt dina glasögon ger så finns det olika saker du kan göra för att åtgärda det.


Om ögonen förstoras kan du använda skuggor som är mörkare än din hudfärg över hela locket. Undvik att gå upp med skuggan ovanför vecket på ögonlocket - Håll dig på locket och markera lockets form. En bredare eyeliner eller en mörk kajal på vattenlinjen kan också förminska ögat, och få det att se mindre framträdande ut. Undvik ljusa skuggor på locket, stort formade ögonskuggor och mycket ögonskugga på nedre ögonlocket.

Om ögonen förminskas så vill du istället använda större, mjukare övergångar för att framhäva dem. Lägg en ljusare skugga på locket, och en neutral skugga i globvecket. Kom gärna upp med skuggan så att den syns även när ögat är öppet. Lägg något mörkare skuggor på undre ögonlocket, samt i ytterkanten av locket för att få en uppåt-utåt-effekt.
Undvik mörka skuggor över hela locket, och en mörk kajal på vattenlinjen.

Om det lägger sig en skugga under ögat, väg upp med en ljusare concealer eller en matt highlightfärg. Det framhäver ögonen lite extra.FÖRSVINNER BRYNEN?

Ibland kan ögonbrynen försvinna lite bakom glasen. Fyll i brynen med skugga eller penna, och försök att definiera formen på ett sätt så att se syns över bågarna. Lägg även lite highlight under högsta punkten på brynet för att framhäva formen.ÖGONFRANSAR?

Skulle du vilja ha mascara, eller till och med lösögonfransar, så kan det hända att de slår mot glaset. Använd en fransböjare för att böja dem uppåt. På så vis når de inte fram till glaset lika lätt.
Om du vill använda lösögonfransar, välj ett kortare par eller klipp dem lätt på längden. Böj även dem med franstången efter applicering. Avsluta med mascara och låt det hela torka innan du tar på dig glasögonen igen.

Alla kommentarer