Få ögonen att poppa med blå skugga!

Få ögonen att poppa med blå skugga!

Vem har sagt att blå ögonskugga behöver vara svårt att lägga? Just blått är en färg som många helst undviker, med rädslan att det ska se ut som två blåtiror kring ögonen. Men vi på FÄRG tycker att blå ögonskugga förtjänar en come-back. Det är inte så svårt som du tror!

Vår modell Heve bär upp denna fantastiska look som verkligen får ögonen att poppa! Läs vidare så hittar du den fullständiga produktlistan längre ner.


Fokuserar vi på ögonen har vi använt våra hyperflexskuggor i nyanserna Rosa SyrénLavendel och Lakrits. Därefter kompletterar vi med skimmerpigmenter Blue Velvet och Bubbly för lite extra intensitet och glow.


Så hur lyckas vi med en bra ögonskugga?

Rena penslar - Först och främst är rena penslar det viktigaste! Vi vill inte ha massa gammal produkt som påverkar vårt resultat vid en sminkning med starka färger.
Använd ena sidan - Ett tips är också att enbart doppa penselns ena sida i produkten, så att du kan sprida ut och sudda den med den andra sidan.
Less is more - När du applicerar en torr skugga med pensel är det viktigt att få bort överflödig produkt innan du applicerar, så att den inte riskerar att rasa ner under ögat. Tänk dig att du har lagt en perfekt bas - då vill du inte förstöra den, eller hur? Slå av din pensel mot din spegel, eller mot en annan pensel över en handduk.
Långsam uppbyggnad - Svep produkten med lätta små drag över ögonlocken. Enklast är att använda en mjuk borste. Använd lite produkt i taget och bygg hellre upp pigmentet lite i taget istället för att försöka tona ner det med oändligt suddande.

Sist men inte minst - det finns ingen som bestämmer att din ögonskugga måste se ut på ett visst sätt. Den måste inte vara suddad, det är okej med skarpare kanter om du hellre vill ha det för en mer grafisk look. Skapandet är ditt!

PRODUKTER:

Mineralfoundation – Vanilla Cream

Cremefoundation – Asabea

Fixerpuder – Vanilla

Mineralpuder – Nordic Spring GoldenNordic Summer Glow

Contour Palette – Light

Hyperflex-skugga – Persika, Peppar, Rosa SyrénLavendelLakrits

Skimmerskugga – Blue VelvetBubbly

Läppenna – Kiss Proof "New York"

Läppglans – Stockholm Sensual

Alla kommentarer