INSPO: Mjuk sotning med GLOW!

INSPO: Mjuk sotning med GLOW!

En sotning behöver inte vara för hård eller dramatisk! Med en neutral skimmerskugga på locket och en fräsch bas blir Patties look somrig, glammig och lätt att para ihop med vilken outfit som helst!FOUNDATION

Din foundation ska vara så nära din hudton som det bara går, något som kan vara svårt att hitta. Om du är mitt mellan två färger så kan du ta den som är något mörkare. Det ser oftast mer naturligt ut, och förstorar inte dina porer på samma sätt som en för ljus foundation gör.

Vår modell Pattie har en varm hudton med gula undertoner, så det är viktigt att vi inte använder en alldeles för kall nyans på henne. Därför använder vi en gulare färg som heter Asabea, en cremefoundation som ger en jämn täckning och en glowig finish.  

Applicera din cremefoundation med en buffing brush för bästa slutresultat. Du fokuserar täckningen runt näsan och arbetar dig sedan utåt, eftersom mitten av ansiktet i regel behöver mer täckning än den yttre. Använd lite produkt i taget – det är svårare att ta bort överflödig foundation än vad det är att bygga upp successivt. Fixera slutligen med ett fixerpuder på områden där det behövs. Håll också lagret puder tunt, för att basen inte ska bli för torr.CONTOURING OCH HIGHLIGHT

För att basen ska hållas naturlig och glänsande så vill du vara lätt på handen med din contour. På Pattie har vi lagt en kall skugga svagt under kindbenen, men låtit majoriteten av skuggorna i ansiktet förstärkas endast av rouge och bronzer (solpuder).

Vi väljer skuggan Honung som bronzer och värmer upp ansiktet genom att placera den runt pannan, vid kindbenen, runt käken och tinningen.
Skuggan Förälskad blir rouge, då den matchar Patties naturliga läppfärg. Det är ett bra knep om du har svårt att hitta en färg på rouge som passar dig. Placera den så att den smälter ihop med resten av din contour. Den får också jättegärna ligga undertill på käkbenet, så som vi har gjort på Pattie.

Highlighten är lite nyckeln som drar ihop den här looken. För trots att du kanske gör en glowig bas från början så kan du alltid förstärka det med en skimrig highlight. Det är i stort sett en garanti på ett ordentligt glow! Vi använder Swirl.ÖGONBRYN

Brynen ger ansiktet karaktär och piggar ofta även upp en annars simpel look. Eftersom vi fokuserar mycket på skimmer och glow i den här looken så fyller vi i brynen sparsamt. Pattie har också en klar form sedan innan, vilket gör att en fuktad skugga i nyansen Peppar räcker gott och väl för att fylla i med målade strån där det behövs.

För brynen bör du använda en skugga som är lite kallare än skuggorna som ofta används runt ögonen. Detta för att stråna oftast brukar gå åt det hållet färgmässigt. Om du har svårt att se vilken brynfärg du ska använda så kan du titta på vilken färg du har närmast rötterna på din naturliga hårfärg. Den nyansen brukar översättas bra till en brynfärg.ÖGONSKUGGOR

För att hålla looken så mjuk som möjligt så gäller det att sudda skuggorna ordentligt. Undvik först och främst att skimmerpigmentet far omkring genom att slå av penseln ordentligt innan du börjar applicera skuggan. Täck först globlinjen och sudda upp mot brynbenet, och fyll sedan i hela ditt lock. 

På Pattie använde vi Golden Sand, ett skimmerpigment i ljusbrunt som ger ögat en stor dimension även ensam på locket. Ett skimmer är därför superbra om du är nybörjare eller inte har så mycket tid på morgonen, då det ger intrycket av en komplicerad sminkning som egentligen går både snabbt och lätt!EYELINER & MASCARA

Vi vill inte överskugga skimret på locket, och lägger därför bara en mycket smal svart linje på fransraden. Det här kan du göra med både torr och fuktad skugga med hjälp av en snedskuren pensel som du ”trycker” fast färgen med. Vi använder färgen Lakrits. Balansera ut genom att sudda samma skugga på det undre locket också, så att all fokus inte hamnar på det övre.

Applicera slutligen mascara och, om du vill, lösögonfransar.LÄPPAR

För att avsluta looken så använder vi ett färgat läppglans på Pattie. Det har en något rosa ton för att gå ihop med de övriga nyanserna i färgschemat, men har också glans för att matcha hennes glow. Variera med färgade glans eller krämiga läppstift!

 

 

 

Gillar du looken? Håll utkik för fler INSPO-artiklar, och ta del av fler nyskapande sätt att använda FÄRGs produkter på!

Alla kommentarer