Varför inte rosa på rosa?

DEN HÄR VECKAN på FÄRGs youtubekanal hittar du en tutorial på den här helrosa, men ändå dimensionella, makeuplooken. Välj själv om du vill återskapa looken utefter hur Anduena själv gör, om du vill använda dina egna favoritfärger, eller tona ner looken genom att göra den i jordnära toner. Bara fantasin sätter gränser!

Anduena börjar med den ljusa skuggan Rosa Syrén och lägger den över hela globlinjen så att den tonar ut mot brynbenet. Använder du en annan färgkombination så kan du ha som regel att lägga din ljusaste färg här. Fördjupa sedan globlinjen med en lite mörkare färg, här används nyansen Orchidé. Glöm inte att balansera ut ovansidan av locket genom att lägga skugga på undre ögonlocket också!

Själva magin ligger sedan i hur vi väljer att markera ut locket, och hur skarp globlinjen blir. Använd en snedskuren pensel eller en läppensel till det här – eftersom de redan har en platt form så blir de lättare att jobba med när du ska märka ut formen.

Anduena använder ett skimmerpigment i färgen Pink Satin, och använder det med en fuktad pensel. Det gör att skimret får en mjukare konsistens och kan appliceras likt en eyeliner. Därför blir det lätt som en plätt att göra en skarp linje för att markera ut locket. Fixera sedan skimret med samma färg, fast med en torr pensel.

Tips! Titta rakt fram när du gör linjen för din ”cut crease”. Då blir det lättare att se till att du inte gör linjen varken för högt upp, eller för långt ner.

När skuggorna på locket är helt klara går Anduena vidare till eyelinern. Det går självklart att använda en svart eyeliner här, men för extra intryck använder hon samma färg som för att fördjupa globlinjen – Orchidé. Med en snedskuren pensel skapar hon en klassisk vingad eyeliner och fyller i det undre ögonlocket något. Hon går också upp över globlinjen för att göra den ytterligare lite skarpare.


Efter lite fransar och finlir på looken så använder Anduena Rosa Syrén igen för att lägga en rouge på kinderna. Den kompletta looken blir åt det dramatiska hållet, men hålls mjuk av det enhetliga färgtemat och de fina övergångarna. Prova du också!

Har du svårt att göra en snygg eyeliner?

Kolla in vår guide med tips och tricks här!

Alla kommentarer