INSPO: Våga dig på en GRAFISK EYELINER!

INSPO: Våga dig på en GRAFISK EYELINER!

Om du är ute efter en kreativ sminkning som gör ett ordentligt statement så är en skarp eyeliner helt rätt! På Paul har vi skapat en bred liner i en iögonfallande färg som tar plats och kräver uppmärksamhet. Looken är inte för the faint of heart, men går att variera i alla möjliga färger. Prova du också!

FOUNDATION

Din foundation ska matcha din egen hud så bra som möjligt, helst ska den se osynlig ut på huden. Om du däremot har svårt att hitta en perfekt match – ta den som är något mörkare, då det ser mer naturligt ut.
Om du har svårt att hitta undertonen på din foundation så har vi den perfekta guiden för dig HÄR!

Paul har en varm hy med främst gul underton. Därför använder vi en cremefoundation i nyansen Amy på honom. Du applicerar bäst den här typen av foundation med en buffing brush i cirkulära rörelser. Har du torr hy, använd istället en svamp och klappa på produkten, för att inte ytterligare rugga upp torra partier.

Därefter fixerar du med ett fixerpuder för att din foundation ska sitta kvar. Vi använder ett puder som matchar foundationfärgen, också i nyansen Amy.CONTOURING OCH HIGHLIGHT

I den här looken är det eyelinern som ska stå i centrum, vilket gör att vi blir lite mer försiktiga med contour och highlight.
Ge tillbaka ansiktet sina naturliga skuggor med en lite kallare färg! Det ser mer naturligt ut. Vi använder färgen Nougat, och fyller i lätt med färgen Peppar. Färgerna används endast lätt under kindbenen, vid tinningen och runt käken.

För att ge tillbaka lite rodnad i huden så kan du också använda en rouge. På Paul använder vi Solkysst, en något mörkare, som mejslar ut hans drag ytterligare.
Tips! Istället för att placera din rouge på kindäpplet kan du göra som oss, och placera den i samband med contour-färgen. Den hamnar något längre ner än vad man kanske normalt sett tänker en rouge, men mjukar upp och binder samman looken på ett snyggt sätt!

Till slut toppar vi med en highlightfärg i lätt skimrig ton på de högsta punkerna i ansiktet. Paul har höga kindben, en rak näsrygg och en markerad amorbåge, så vi väljer att lägga highlightern där.

  

ÖGONBRYN

Paul har redan täta och välansade bryn, så vi väljer att fylla i dem med torr ögonskugga i färgen Peppar. Eftersom eyelinern kommer att bli ett sådant stort fokusområde så gör vi ögonbrynen mjukare genom att bara fylla i luckorna mellan stråna. Du gör samma sak genom att välja en kall brynfärg som matchar färgen på dina strån. Sedan fyller du i med en snedskuren pensel.

Har du problem med att fylla i dina egna bryn? Läs vår steg-för-steg-guide!

 

ÖGONSKUGGOR & EYELINER

Nu är det dags för elefanten i rummet – eyelinern! Den är inte alls så komplicerad som den ser ut. Alla FÄRGs skuggor går att använda både torra och med fuktad pensel, vilket betyder att de kan användas som vanliga ögonskuggor och som eyeliner. Lätt som en plätt!
Vi använder ett skimmer som heter Jungle, och blandar det med några droppar vatten. Allra lättast gör du det här på en kakelplatta eller en porslinstallrik, så att pigmentet inte far omkring tack vare sin finkorniga formula.

Ta upp pigmentet på en fuktad pensel och ”tryck” fast det på locket. För större delar av ögonlocket kan du använda en ögonskuggspensel, och för att få en skarp kant på linern så kan du använda en snedskuren pensel.

Forma eyelinern efter ditt eget öga, och gå inte för högt upp över globlinjen. Känner du dig mindre modig så kan du självklart måla den lika bred som en klassisk eyeliner. Avsluta med din favoritmascara.

Har du problem med din eyeliner så kan du läsa våra bästa tips här!

 

 

LÄPPAR

Här får du vara hur kreativ du vill. Om du antingen vill köra på ett nudeläppstift, en stark färg eller blanda en egen skimrig läppfärg för att passa eyelinern – det får du välja själv. Vi väljer att fega lite genom att bara fylla i Pauls läppar med en läppenna, som går mot hans naturliga läppfärg.

I och med det så är looken komplett! Lek med looken genom att använda matta skuggor, olika färger på skimren eller varför inte blanda dina helt egna färger?

 

Gillar du looken? Håll utkik för fler INSPO-artiklar, och ta del av fler nyskapande sätt att använda FÄRGs produkter på!

Alla kommentarer