4 steg till snyggaste eyelinern!

4 steg till snyggaste eyelinern!

Olika typer av eyeliner har länge använts inom olika kulturer och samhällen för att markera ögonen, och vår moderna tid är inget undantag! Just eyeliner med vinge är en tidlös trend och ett av de enklaste sätten att göra både ett milt eller starkt intryck utan behovet av mycket smink.

Men hur gör man? Att få till en snygg vingad liner kan vara pilligt – men det finns en del knep att ta till.

 Första steget i hur man gör en perfekt eyeliner.

1. MARKERA UT MED FIXERPUDER

Använd en svamp med raka kanter och doppa den i ett fixerpuder eller en ögonskugga ljusare än din basfärg. Med svampen kan du sedan märka ut vilken vinkel din eyeliner ska ha och få samma höjd på båda sidorna utan oro för att behöva sudda och göra om. Det är generellt som mest smickrande att låta vinkeln på vingen följa ögats undre kurva, och att längden inte går längre ut än ögonbrynets slut.

Hur man gör en perfekt eyeliner med fuktad skugga.

2. OSÄKER PÅ HANDEN? MÅLA MED FUKTAD ÖGONSKUGGA

Ögonskugga är lättare att ta bort om du skulle råka göra fel. Därför kan det vara bra att först använda en skugga för att märka ut din vinge, i en form som följer vinkeln på pudret. Fukta din pensel och använd en svart ögonskugga (vi använder här Lakrits) för att märka ut. Vi på FÄRG tycker att det är allra lättast att använda en snedskuren pensel, då en egentligen bara behöver placera den längs med pudrets kant för att få en perfekt linje.

Hur man gör en perfekt eyeliner med vanlig eyeliner.

3. FÖLJ ÖGATS FORM

Nu kan du börja måla helheten på din eyeliner. Du kan använda skugga här också om du är osäker, annars kan du byta till geleyeliner (Psst...använd koden STAYSHARP i kassan för 10% på vår Wing it Gel Liner!). Börja från ögats inre vrå och vila penseln längs med din fransrad när du målar. Se till att linjen börjar tunt i innervrån och successivt blir bredare i ytterkanten.

Har du skakiga händer? Titta ner i en spegel med din armbåge placerad på ett bord, och stötta handen mot kinden!

Sista steget i hur man gör en perfekt eyeliner.

4. MÅLA LÄNGS MED STÖDLINJEN

Fyll i linjen du målade i första steget med eyeliner. Knyt därefter ihop den övre med linjen på ditt lock. Se till att det blir en skarp V-form, och fyll därefter i eventuella glapp eller luckor. Tänk på att den yttre spetsen ska avslutas tunt precis som början på din eyeliner. När du är färdig kan du borsta bort pudret och – Voilà! Bästa eyelinern! Det kan vara svårt att få till en bra liner i början, men ge inte upp! Det är en process som kräver mycket övning, och som är så värd att öva på.

 

Gillade du den här sminkskolan? Glöm inte att registrera dig på FÄRG Magazine nedan, så får du rabatter, tutorials, sminkskolor och inspiration direkt på mailen!

 

Alla kommentarer