INSPO: Mjuka skuggor och pasteller

INSPO: Mjuka skuggor och pasteller

För en look som är perfekt både till vardags och till finare tillställningar presenterar vi den här friska looken på vår modell Ellen. Med håret högt uppsatt och mjuka lockar som ramar in ansiktet känns helheten somrig, fräsch och trendig. Varför inte prova du också?

FOUNDATION

Du vill självklart att din foundation ska matcha din hudton så bra som möjligt. När sommaren kommer kan man lätt bli lite mörkare, och har du svårt att hitta en match så vill du hellre ha en foundation som är något mörkare än ditt ansikte än tvärtom. Detta för att dina porer annars kan bli extra synliga. En mörkare foundation ser också oftast mer naturlig ut än en som är för ljus.

 

På Ellen har vi använd en flytande mineralfoundation i nyansen Almond. En mineralfoundation behöver inte pudras till lika stor del som en vanlig foundation, och sitter därför bättre i varmare väder. Det går också jättebra att lägga på fler lager med torr contour, highlight och rouge, eftersom de smälter bra in med denna typ av foundation.
Du applicerar foundation med en buffing brush i cirkulära rörelser. Det gör att din foundation arbetas in i huden ordentligt. Om du är lite torr, använd istället en svamp och ”duttande” rörelser för att inte rugga upp torr hud ännu mer.

Under ögonen och näsan, samt i skrattlinjerna använder vi ett fixerpuder för att Ellens foundation inte ska lägga sig i några fina linjer. Då använder vi svamp, tar upp lagom produkt och slår av svampen försiktigt för att minska överflöd. Sedan tar vi bort de fina linjerna och pudrar.


Har du svårt att hitta undertonen på din foundation? Kolla vår guide på hur du hittar just din ton HÄR!


CONTOURING OCH HIGHLIGHT

Du vill hålla basen glänsande, men ändå ge den lite värme så att du får den där friska och uppiggade känslan. Därför lägger du först en lite kallare skugga – Nougat – under kindbenen, på sidan av näsan och vid tinningen, för att sedan fylla på med en varm dusting (eller bronzer) i färgen Honung runt hela ansiktet. På Ellen lägger vi den under kindbenen och en bit upp, i tinningen, runt pannan och något runt hakan och ner på halsen. Detta för att skapa en helhet som ser naturlig ut.

 

För att fräscha upp ytterligare kan du använda en rouge, då det ger tillbaka mycket färg och liv till ansiktet. Vi har använt färgen Pirrig; en varmare orangetonad rouge som smickrar den med lite varmare hud.
Lägg din rouge i samband med din contouring, så att alla skuggor smälter ihop ordentligt. Den får också gärna gå upp på kindäpplet!

 

En highlighter brukar oftast vara skimrig och stark med tanke på dagens djungel av bländande highlighters. Det ser ofta ännu starkare ut i solljus, vilket många av oss föredrar! På Ellen använder vi definitivt skimmer, men om du vill ljusa upp ansiktet först så kan du lägga en torr highlight utan skimmer. Det blir lika effektivt som en skimmerhighligt, men inte lika dramatiskt. Här använder vi färgen Vanilj, men vi är väldigt lätta på handen.

Du placerar din matta highlight innan skimmerhighlighten, på områden du vill ska sticka ut extra från ansiktet. I Ellens fall har vi placerat den på mitten av pannan, under ögonen, på kindbenens högsta punkt, på överläppen samt lite på hakan. Det gör att mitten av hennes ansikte kommer fram lite mer och man ser hennes drag tydligare.
Som avslutning applicerar vi skimret Bubbly på de högsta punkterna i ansiktet för att fånga lite extra ljus.

 

ÖGONBRYN

Brynen är vad som ger ansiktet karaktär, och med rätt form kan de också lyfta dina ansiktsdrag. Ellen har ganska tydliga naturliga bryn, och har du också det så räcker det att du använder en brynpenna eller en ögonskugga. Du bör använda en skugga som är lite kallare, eftersom stråna brukar dra åt det hållet färgmässigt.


Vi använder här två brynpennor från serien Brows for President, dels i färgen Blonde, och dels i Brunette. Pennorna är smala, så vi gör små strån först i ljust, och sedan i mörkt för att ge mer dimension. Den här effekten kan du också skapa med ögonskugga. Vi rekommenderar då färgerna Nougat och Peppar.

ÖGONSKUGGOR

För att hålla det så mjukt som möjligt så bör du använda färger som är lätta att sudda ut på huden. Välj därför färger i bruna skalor och gå mer åt varmt eller kallt efter smak. På Ellen använder vi ett neutralt färgschema. Det gör att ögonen inte tar all uppmärksamhet, men ändå följer färgschemat med munnen och upplevs mer pastell-färgad.

 

Vi börjar med att sudda Nougat i Ellens globlinje. Det gör det lättare att sudda andra skuggor där, samt att det blir lättare att göra övergången mot brynbenet mjuk.
Därefter lägger vi Peppar i globlinjen för att ge ögat mer djup utan att det blir för hårt. Om du vill kan du även placera din mörkare färg på yttre delen av ögonlocket också, för extra intensitet.

På locket i sig applicerar vi en skimmerfärg och vår matta highlight-färg, som får suddas mjukt över i Gräddkola. Detta ger lite mer värme till locket, och får resterande kalla färger att poppa mot Ellens hudfärg.

 

EYELINER & MASCARA

För att inte ta bort eller dölja ögonskuggorna på locket så kan du lägga en suddad skugga närmast fransraden. Detta gör du genom att plocka upp en mörkbrun eller svart skugga på en snedskuren pensel, och sedan ”trycka” fast färgen allra närmst dina fransar. Du kan också röra penseln lite uppåt för att sudda skuggan uppåt och göra linjen mindre skarp. Glöm inte heller att slå av penseln när du tar upp ny produkt, så att du inte får små prickar under ögonen.

 

För att ge ögonen lite extra uppmärksamhet kan du använda din favoritmascara – gärna en vattenfast för att ganantera hållbarhet! Applicera den som du brukar, och lägg den även på underfransarna för starkast effekt.

 

LÄPPAR

För att toppa av looken så kommer vi till den härligaste biten – läpparna! En nudeläpp i en lite starkare rosa lyfter looken till en ny nivå, och är vad som gör att skuggorna runt ögonen ser mer pastelliga ut. Vi använder först en läppenna i färgen Paris, för att sedan svepa det krämiga läppstiftet Budapest över. Är du ute efter en kallare nyans av rosa rekommenderar vi färgen Marseille.

 

Vill du få din läpp att hålla hela dagen? Kolla in vår guide till extremt hållbara läppar HÄR!

 

Gillar du looken? Håll utkik för fler INSPO-artiklar, och ta del av fler nyskapande sätt att använda FÄRGs produkter på!

Alla kommentarer