INSPO: Soft smoky eye

INSPO: Soft smoky eye

När våren lurar bakom hörnet är det många av oss som direkt går över till färgglada ögonskuggor och läppfärger som för att städa bort vinterns mörka toner. Men det gäller långt ifrån alla. Det finns de av oss som ändå föredrar ett monotont färgschema även vid sommarens början. Med det i tankarna skapade vi den här mörka, men ändå lätta, smoky eye-looken på vår modell Juni. Om du gillar smoky eyes utan att vilja gå alldeles för skarpt runt ögonen så är den här looken perfekt för dig!SNO LOOKEN

Den här sminkningen skapades med en bas gjord på vår flytande mineralfoundation. Färgen heter Linen och är en ljus foundation med en lite gulare underton. En mineralfoundation behöver inte pudras så mycket, vilket gör den perfekt till varmare väder. Kom däremot ihåg att applicera rikligt med fuktkräm innan du applicerar den för att undvika att se torr ut. Applicera din foundation med en buffing brush i cirkulära rörelser för bäst resultat.

FOUNDATION OCH BAS

Därefter var det hög tid att använda color correcting, vilket innebär att man tar bort rödlätta eller lila-tonade färger på huden. Det här kan man också kalla concealer.

Under ögonen, på de mer lila partierna använde vi en kontrastfärg med orangegul underton. Då gul är motsatsfärg till lila så neutraliserar vi partiet utan att göra området övervägande gult. Färgen vi använde heter Peachy Orange, och fungerar utmärkt att dölja svårare mörka ringar med.
På de rödare partierna använde vi en annan concealer med grön underton för att neutralisera. Vid första anblick ser concealern Mint Green inte så grön ut, men då den gröna färgen finns i undertonen, så neutraliserar och täcker den röda områden väldigt effektivt.

Efter neutraliseringen så var det dags att fixera i fina linjer och under ögonen. Fixerpudret vi använde på Juni är transparent och heter Vanilla. Det är ett lite fastare puder som låser fast basen utan att göra ansiktet för torrt och livlöst. Juni själv tycker om en mattare bas, speciellt på sommaren då en lätt kan bli glansig i värmen. Därför blir den här kombinationen av produkter utmärkt, eftersom produkterna stannar på plats och mattar ner, men ändå låter naturlig lyster skina igenom.

CONTOUR & ROUGE

För att få fram Junis höga kindben har vi valt att lägga en lite starkare contour-skugga i den naturliga skuggningen på ansiktet. Här använder vi färgen Nougat, en kall khakifärg som blir en perfekt contour-skugga på någon som är lite ljusare även på sommaren. Vi applicerar färgen inte bara under kindbenen, men också i tinningen, vid käkbenet och lite lätt vid näsryggen.
Hade vi velat ha looken ännu mer varm och somrig så hade vi kunnat applicera ett solpuder eller en bronzer också. Det väljer vi här att inte göra, för att få lite mer edge på looken och inte mjuka upp den allt för mycket. Däremot vill vi inte att den ska bli för kall och färglös, så vi väljer istället att lägga rouge på kinderna. Rougen får komma upp en bit, och binds samman med contour-skuggan i en fin övergång.
Vi toppar contouringen med Swirl – en ljus skimmerhighlighter som verkligen får kindbenen att poppa.

ÖGON & BRYN

Brynen är alltid roliga att leka med. Juni har efter egen smak bara halva ögonbryn, vilket leder till att en kan utforska nya former på henne. Vi valde en mörk, matt ögonskugga att fylla i hennes bryn med. Avslutet lät vi ligga lite högre upp än de naturligt sett hade gjort. Det här lyfter dragen ytterligare och gör looken lite vassare.

Ögonen valde vi att hålla simpla, utan eyeliner och fransar. Det som får sticka ut är den vågade formen på brynen och den suddade skuggan som sveper ögonen utåt. Det blir en smickrande look på Juni, då ögonen får mer djup, samt en uppåtgående känsla.
På locket lägger vi matta skuggor för att behålla det skarpare uttrycket. Vi börjar med Nougat i globlinjen för att skapa en grund för de andra skuggorna och ge tillbaka ögat sin naturliga skuggning. Efter det friskar vi upp med Gräddkola – en färg som trots sin värme inte gör looken överdrivet varm vid placering på inre delen av locket. För att dra blickarna till ögonen ytterligare avslutar vi med att lägga Peppar i ytterkanten, och samma highlighter i ögonvrårna och under brynbenet som på kinderna. Den absolut sista touchen blir en svart skugga – Lakrits – i en suddad liner längs hela fransraden. Vi formar den lite som en klassisk vinge, men låter den förbli suddad.

LÄPPAR

På läpparna ville vi ha en färg som stack ut från resten av sminkningen. Då Juni i övrigt har ett övervägande kallt och gråtonat färgschema så kändes rött som det självklara valet. För att skapa en så hållbar läpp som möjligt så fyllde vi först i konturen på munnen med läppenna. Färgen vi valde är Bogotá från vår serie Kiss Proof. Vi avslutar med ett krämläppstift i nyansen Amsterdam, och vi applicerar läppstiftet med en platt borste för att spara så mycket produkt som möjligt.

Tips! Har du svårt att måla en snygg läpp som håller hela dagen? Kika på guiden till hur vi på FÄRG brukar gå till väga HÄR!

 
Gillar du looken? Håll utkik för fler INSPO-artiklar, och ta del av fler nyskapande sätt att använda FÄRGs produkter på!